Webinar Platform Medische InnovatiesWebinar 9 oktober 2019 (20:00 uur - 21:00)
Artificial Intelligence, ofwel kunstmatige intelligentie, is een onderwerp wat de komende jaren meer en meer zijn inbedding in de (Nederlandse) gezondheidszorg zal krijgen. Iedereen kent de voorbeelden vanuit de radiologie, waar complexe algoritmes op zijn minst een ondersteuning kunnen zijn voor de radiologen, en misschien zelfs in sommige onderdelen van het vak een vervanging. Hoe we hier in de Interne Geneeskunde nu mee omgaan, in de komende 5 jaar mee te maken zullen krijgen, en hier op langere termijn mee te maken krijgen is voor velen nog de vraag. 

  • Presentator 1: Bart-Jan Verhoeff, internist – nefroloog, St. Jansdal. CMIO, bestuur CMIO-netwerk, blogger over kunstmatige intelligentie in de zorg (dokter.ai), ontwikkelaar Aritifical Intelligence binnen St. Jansdal.
  • Presentator 2: Willem Herter, promovendus, oprichter PacMed (bedrijf over Machine Learning in de Zorg). Ervaring met AI in de Interne Geneeskunde (bijv. op de Intensive Care).
  • Presentator 3: Robert Zwitser, universitair docent psychometrie, statistiek en data science (UvA) en coördinator van de masteropleiding Behavioural Data Science.
  • Presentator 4: Hine van Os, arts-onderzoeker LUMC (neurologie en epidemiologie), general manager van National eHealth Living Lab, data-gedreven risicopredictie voor cardiovasculaire ziekten middels AI.

U kunt deelnemen via: Zoom.us/my/internisten
Voor het gebruik van ZOOM zie de bijlage.Klik op één van de evenementen hieronder om je in te schrijven.


  • Beschikbare data